Husmor upptäcker problemet
Något slog mig idag när jag stod där i köket med förklädet på och mjöl över hela magen, precis som en äkta husmor. Jag har förbannat min spis så till den grad att det nästan blev barnförbjudet. Den bränner snett, värmer inte tillräckligt och är allmänt mindre värd. Idag stod jag där i köket och vispade ihop smeten till den obligatoriska "torsdagspannkakan", dagen till äran en smet till en tjockpannkaka. Jag hällde i fläsket i långpannan och hällde sedan över smeten. Det är då det händer, det är då det slår mig. Det är inte ugnen det är fel på när kakan eller tjockpannkakan blir högre på ena sidan. Smeten drar sig ju mot norr! Nej, jag är inte förvirrad eller överstressad. Vårt hyreshus har satt sig i framkant, vilket gör att hela huset lutar åt ett håll..åt norr. Det är därför allt som jag tillagar i ugnen blir högre på ena sidan!
Problemet är löst!
När detta slog mig var jag tvungen att testa hur mycket som behövdes för att få smeten i långpannan att ligga i ett jämt lager. Se exprimentet på bilden nedan.

En dubbelvikt tidning krävdes för att långpannan skulle stå rakt.

Hahaha! var bara tvungen att lägga in resultatet. Vad tror ni? Är huset en aning snett? ;)
Problemet är löst!
När detta slog mig var jag tvungen att testa hur mycket som behövdes för att få smeten i långpannan att ligga i ett jämt lager. Se exprimentet på bilden nedan.

En dubbelvikt tidning krävdes för att långpannan skulle stå rakt.

Hahaha! var bara tvungen att lägga in resultatet. Vad tror ni? Är huset en aning snett? ;)